By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 2-Mar-2010 17:19 Email | Share | | Bookmark
Kelas baking - Sham dan Farah

marble cheesecake
fruit tart
Blueberry Cheesecake
View all 4 photos...


...salam semua, kelas baking yang dihadiri oleh Sham dan Farah. Sham pulak ambik package baking...kelas dari pagi hinggalah ke 7 petang..Terima kasih Sham dan Farah...kelas ni adalah kelas baking hands on..untuk sesiapa yang berminat belajar kelas seperti ini boleh menghubungi ana ya. Kelas personal seperti ini adalah untuk hari weekdays sahaja...


Tuesday, 2-Mar-2010 17:01 Email | Share | | Bookmark
Chicken pie on my birthday...

 

...Salam semua.....alkisahnya dapat dapat phone call dari ejay kata nk jumpa...dia ada masalah besar nak cakap dgn ana...lam hati ishh apa pulak masalah yg aku bagi kat dia ni.."dak-dak..ejay yg ada masalah kak ana..ejay nak jumpa kak ana gak malam ni?..boleh dak?..masa tu tengah bagiuh punya dok godak kek dan apam kat dapur....rupanya ni masalahnya...hahaha..dengan muka sedey dia berjaya gak dia wat suprise hahaha..sampai ke kereta dia diajaknya kita pi..ada kiriman chicken pie dari mamafami sempena birthday kak ana la..mama kata tak yah ler susah-susah wat chicken pie tu...makan ja yg hat ejay punya hahaha....nak tunggu kak ana wat ntah bila leh jadinya... tq to ejay too..chicken pie panas-panas dari oven ejay...
...Terima kasih mamafami yg tak jemu menjadi orang terawal wish tiap tahun..terima kasih juga untuk kiriman chicken pie tu....Alhamdullilah..Syukur ke HadratNya diatas limpah kurniaNya..hingga ke detik ini masih diberi Allah untuk bernafas diruang bumi ini..terima kasih juga buat semua teman-teman yg wish kat facebook..semoga doa kalian semua mengiringi setiap perjalanan hidup ana...salam sayang untuk anda semua diatas ingatan kalian...03.03.2010...

Quote:
TERIMA KASIH SEMUA DIATAS UCAPAN KALIAN...


Thursday, 25-Feb-2010 13:20 Email | Share | | Bookmark
Kelas Basic CC dan Fondant CC

shahida, Maznah dan Zamilah
 
Fondant cupcakes
View all 5 photos...



...Salam semua..sori taksempat nak karang citer entry ni...memang bz memanjang..hahaha...panjang mana bznya ntah la...
..Gambar-gambar kelas baru-baru nie...kelas basic cupcakes disertai oleh 2 org bekas student juga dari Taiping..Cg Maznah dan Cg Zamilah...yang memang dh lama nak belajar basic cupcakes dengan ana..akhirnya hajat sampai juga bila keduanya datang ke umah ana pulak... terima kasih buat keduanya yg tak jemu menuntut ilmu ..datang jauh-jauh...seorang lagi pulak Shahida dari Bandar Perda...yang juga lama dh menanti nak belajar...bila ada kelas ..ada plak aral dari pihak dia..heheh namun Alhamdullilah..dapat juga..kelas basic ni disebelah pagi manakala kelas fondant cupcakes pula disebelah petang..
..yang join hari tu juga bekas student kelas basic iaitu kak Noraini dari Manjung..kak Ani dia dia Lawyer dan ada firm sendiri..tak sangka gak noo..dia minat deko kek..dia kata nak lari dari keje rutin yg tiap hari jumpa manusia yg bermacam ragam...rajin kak ani ni datang...siap sewa hotel bawa hubby dan anak-anaknya...lagi sorang pula Ija..ex student dak yg patut nk dtg dgn Yati(2 org kwn baik nie)..tp last minute mak Yati pula x sihat..tka pa Yati..nanti join next kelas ya...lagi dua orang..Cg Nisa..dan Kak Ta..Cg Nisa, Guru Katering kat sekolah dan juga Kak Ta yang juga keje tapi cam nk berehenti nk wat fulltime biz nie..


Tuesday, 23-Feb-2010 23:43 Email | Share | | Bookmark
Info terkini Kelas...

...Salam berikut adalah updates tentang kelas-kelas terkini di Elianas homemadecake...jika anda berminat sila hubungi saya ya..

26hb Feb - Personal Kelas - Sham( Kelas tart, Cheesecake,brownies dan muffin). Jika ada yang nak join sama boleh contact ana ya..

MARCH
5hb Mac- Kelas Personal - booked by Intel Kulim/Penang
6hb Mac- Kelas Personal - Syima Manjung
7hb Mac- Kelas Decorated cookies - OPEN - Fee RM 180

12hb Mac-Kelas personal - kelas Steam buttercream - masih open - Fee RM 200
13hb Mac- Kelas hands on Cheesecake dan tart - OPEN
14hb Mac-Kelas CMC rose ganache - OPEN - RM 250

19hb Mac- Kelas personal - terbuka untuk sebarang request - OPEN
20hb Mac - Kelas Basic cupcakes -OPEN Fee RM 150
21hb Mac- Kelas birthday cake- cartoon artwork -OPEN - Fee RM 200

Kelas 26hb hingga 28hb dibatalkan - attend training


Monday, 22-Feb-2010 06:01 Email | Share | | Bookmark
Kelas Steam BC - 19hb Feb

 
 
 
View all 6 photos...




.....Salam semua...terbaru kelas yang berlangsung baru-baru ni...kelas steam buttercream yang dihadiri oleh Kak ida, Mahani(dah kenal mahani masa kami sama-sama belajar deko dgn anis rhynseri... . Mahani juga ibu saudara kepada najah... tak sangka mahani datang belajar dengan ana pulak..
Hazu pula dah penah hadiri kelas cmc rose ganache sebelum ni...sorang lagi Najah ler..dia amik 2 kelas hari tu..pagi cmc dan petangnya join kelas stim butter nie..
....Kelas hands on steam butter ni...semua hasil "pouring" stim BC ni adalah dari tangan student sendiri ya...dalam kelas ni mereka diajar bagaimana membuat BC ni, 'menstim' BC(ada ka bahasa ni ???..wakakaka sori la yer x pasti perkataan sebenar)..membuat bunga rose dan bunga 5 kelopak...
..Sebab cuaca yg sangat panas dan juga tangan-tangan mereka yg panas-panas tu...BC bunga cair sebelum jadi bunga hihihihih...ok tak per...kita tukar ke resipi BC bunga yg stiff..always ada plan B punya...
...terima kasih buat semua yang hadir pada petang tu..selamat maju ya dan praktis selalu..InsyaAllah akan dapat skil ni pula...


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net