By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Sunday, 21-Feb-2010 15:54 Email | Share | | Bookmark
Personal kelas CMC - Najah

 
 
 
...Salam semua...updates kali ni mengenai kelas personal - Najah dari Perlis..Najah yg berasal dari Kebun Sireh, BM..pulang ke kampungnya untuk bersalin..jadi tempoh cuti bersalinnya digunakan sepenuhnya untuk belajar dgn ana...masa datang belajar najah baru ja habis pantang...
Seingat ana...najah ni memang dah lama berhajat nak belajar dengan ana tapi jodoh kami tu selalu jer tak der hehehe..kan Najah...
..Walaupun dia kata sebelum ni penah belajar cmc rose ganache ni dilain kelas..tapi dia tetap nak belajar dengan ana...katanya saya tak tahan tengok coklat topping akak yang menghelit2 dan berkilat tu...leh suluh muka... ..dan saya juga nak belajar cara buat rose akak yg itam tu hehehe...ok najah...hajat dah kesampaian...harap berpuas hati yer..
..Walaupun pada mula bila tau yg dia tangan kidal..alamak mula ana dah rasa susah hati sebab susah nak mengajar org kidal wat rose nie..namun Alhamdullilah...tunjuk sekali dua jer dia dah leh wat rose yang cantik macam nie..dia ni jenis anak murid yang terang hati nie hihihi...semua bunga-bunga rose tu adalah dari hasil tangan dia sendiri...untuk Najah selamat maju jaya ya...Untuk pengetahuan anda w/pun namanya kelas personal tapi yurannya nya tetap sama tau..tak de extra2...
...Jadi pada yang berminat sila la booking date anda dengan ana ya..date tu pulak kene ler tgk dgn hari off day ana..jika kena...sure kelas boleh dijalankan..x de masalah...

..Najah juga minta agar diajarkan bunga rose yang pecah-pecah macam nie..so la ni dh tau kan cemana nk wat rose pecah heheheh...balik praktis lagi naaa....sure dapat skil tu..tp jgn wat rose hentam keromo dah na pas nie..


Friday, 19-Feb-2010 02:03 Email | Share | | Bookmark
Tempahan post CNY

 
 
 
View all 6 photos...





...Salam semua..tempahan selepas CNY...Alhamdullilah....walaupun agak fenatttt..tapi seronok sangat bila dapat oder tu...maka penat lelah pun semua ilang...
Tak larat nk tulis details semua oder ni dari siapa...layan jer la yer....buat semua customer ku terima kasih ya...


Thursday, 18-Feb-2010 17:11 Email | Share | | Bookmark
Kelas CMC - kak ida dan Laila

 

.Laila, my ex student request nak kelas ni secepat mungkin...heheh dia kata nak wat kek nanti sempena besday mak mertua dia kot..sori naa kalu tersilap hehehe..mak mertua laila cukup sporting sentiasa memberi perangsang kat dia suh belajar bab-bab deko kek ni..w/pun laila kata dia tk pandai buat kek dan masak-memasak hehehe...tapi tabik spring kat laila dia punya kebolehan lain..iaitu membuat hantaran kahwin..yang cantik-cantik..dia pulak ajak kak ida sama hari tu..kak ida ni dh 4 kali attend kelas ana..jauh dia datang dari Nibong Tebal..kak ida sangat lemah lembut orangnya...cakap pun soft ja hehehe..kami berdua pulak yg sora kuat bila bercakap..lebih2 lagi bercampur dgn kalut pulak hihihih...ok thanks to kak ida dan laila ya..depa mai ketika ana dok sibuk dgn tempahan2 pada hari tu..kak ida dan laila...thanks for idea tambah2 deko kat tempahan kek ku yg polos hari tu hihihih..

bagi sesiap yang berminat nak mengikuti kelas ini sila sms atau call ana yer di talian 019-4741363..

updates kelas-kelas di Elianas Homemadecake..

26hb Feb - Personal Kelas - Sham

MARCH
5hb Mac- Kelas Personal - booked by Intel Kulim
6hb Mac- Kelas Personal - Syima Manjung
7hb Mac- Kelas Decorated cookies - OPEN

12hb Mac-Kelas personal - terbuka untuk sebarang request
13hb Mac-Kelas Demo Cheesecake - baked and non baked - OPEN
14hb Mac-Kelas CMC rose ganache - OPEN

19hb Mac- Kelas personal - terbuka untuk sebarang request
20hb Mac - Kelas Basic cupcakes
21hb Mac- Kelas birthday cake- cartoon artwork

26hb Mac- Kelas Personal - terbuka untuk sebarang request
27hb Mac - Kelas Fondant cupcakes
28hb Mac- Kelas Basic cupcakes


Wednesday, 17-Feb-2010 13:27 Email | Share | | Bookmark
Weekend yang sibuk..

cuppies ikin
cuppies haiza
strawberry sponge..
View all 18 photos...

...Sponge kek dgn layer strawberry filling dan fresh cream- ditempah oleh haiza..nak claim balik dekat future husband katanya heheh..thanks haiza..

...Edible ni ana tempah dengan kak ana bakeryna..thanks akak for helping me..kalut juga bila ct hajar kata yang edible mesin dia breakdown...huhuhu sik baik ada back up...so bagi yg nak menempah edible boleh la menempah dengan kak ana bakeryna juga ya..ni contact no dia - 012-4220061





..Salam semua..bayangkan semua tempahan ni nak diambil dalam masa satu hari..heheh ada yang pagi, ada nak petang dan ada yang nak ambik malam..sik baik hari sabtu tu tak keje..dapat juga siapkan semua tempahan nie..tapi ada juga yg terlepas pandang huhuhu...sori sesangat...buat alin...nanti kak ana buatkan juga molten cupcakes tu ya...banyak hal yang terjadi namun alhamdullilah..berkat kesabaran semuanya dapat disempurnakan..


Monday, 15-Feb-2010 16:47 Email | Share | | Bookmark
Tempahan CMC rose ganache

 
 
 
View all 5 photos...
...Salam semua, cuti CNY ni banyak pula yang bertunang dan melangsungkan hari bahagia..kali ni banyak tempahan untuk CMC rose ganache nie..Alhamdullilah...diatas rezeki yang Allah limpahkan....CMC sesuai untuk majlis merisik, tunang mau pun hantaran perkahwinan...Untuk yang berminat nak menempah sila booking tempahan anda..sebab nak kena prepare awal ganache untuk bunga coklat ganache ni..dan bagi sesiapa yang meminati teknik bunga rose ganache ni ..sila ikuti kelas CMC rose ganache..anda akan diajar cara mendapatkan ganache yang cantik, licin dan berkilat-kilat nie..jika nak belajar 19hb ni kelas ada..limited seat..cepat kelas personal dengan harga yang sama....





[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net