By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Monday, 15-Feb-2010 16:12 Email | Share | | Bookmark
Kelas Cartoon artwork/Steam BC

 
hasil ana
 
View all 7 photos...
...Kelas hands on steam BC dan cartoon artwork ini di booking oleh Ana dan Kak Ros..juga bekas student kelas ana sebelum ni...Kedua- mereka mengambil cuti untuk kelas ini..Terima kasih ya Ana dan Kak Ros..kelas bermula jam 10pagi dan berakhir sekitar jam 7 petang..Ana dan Kak Ros begitu tekun menyiapkan kek masing-masing..mereka datang sekali kerana kebetulan tinggal berdekatan...walaupun penah belajar membuat rose dari ganache sebelum ni tetapi mereka tetap memilih rose juga untuk buttercream kerana berminat nak belajar rose dari BC..tengoklah hasil-hasil bunga dari tangan mereka..sangat indah bukan?...kerana terlalu asyik dengan rose hingga terlupa nak buat bunga 5 kelopak tu..hehehe...apa-apa pun sempat jugak teknik bunga tu ditunjukkan...untuk kelas kali ini sengaja ana buat bc versi agak lembut...hehehe sebenarnya cantik juga jika dari BC jenis lembut...cuma yang penting pandai kontrol tangan kan...Ana juga nak hadiahkan kek ni untuk mak dan ayahnya sempena anniversary mereka..kek dibawa dari Penang ke Lumut then ke Johor...jauh berjalan kek stim BC tu..hehehe
...Untuk cartoon artwork pulak Ana memilih princess snow white..sementara kak ros pula memilih strawberry shortcake..







Tuesday, 9-Feb-2010 16:31 Email | Share | | Bookmark
Kelas Cheesecake dan Aneka tart - hands on

tart kelapa
Fruit tart
 
View all 4 photos...
..Salam semua, kelas hands on cheese cake dan aneka tart adalah diminta oleh kak Sham, Suhaila dan Samsinar...mereka semua adalah bekas student kelas-kelas ana sebelum nie..kelas bermula jam 9.30am dan habis sekitar jam 6.30petang..kelas bermula dari A to Z..maknanya student belajar membuat dari awal...terima kasih buat kak syam ,su dan sam ya...nanti kita jumpa lagi dikelas nasi dan lauk pauk kenduri pulak..hehehe...


..Untuk sebarang pertanyaan mengenai kelas sila hubungi ana ditlaian 019-4741363. Sekian terimakasih..


Monday, 1-Feb-2010 13:44 Email | Share | | Bookmark
Kelas Birthday cake - cartoon artwork

hasil zuraida
hasil nurul
hasil diana
View all 7 photos...


..dari kiri, Diana, Mas, Alawiah, Nurul dan Zuraida...

...Salam semua, baru-baru ni berlangsung kelas cartoon artwork...student kali ni adalah dari bekas-bekas student kelas -kelas deko ana yang lepas-lepas....kecuali zuraida sahaja baru pertama kali join kelas deko..
Hilang rasa rindu bila dapat bertemu mereka kembali...Terima kasih Diana, Mas, Alawiah dan Nurul..serta zuraida..anda semua berbakat dalam bidang ni..terokai bidang deko ini kerana ianya menjanjikan sesuatu yang hebat...InsyaAllah sebagai seorang yg turut serta dalam bidang ini..saya juga mendoakan anda semua sukses dan berjaya di dalam bidang ni...jangan patah semangat ya. kerana setiap bidang yg kita ceburi akan ada cabarannya...hadapi dengan hati yang tabah dan kuat..pasti ada kejayaannya...
Lihat saja hasil-hasil tangan mereka...sangat kemas dan cantik kan..walaupun hari tu ada masalah teknikal namun yang pasti ianya tetap cantik dan hebat dimata saya...hampir kesemua mereka pandai melepa buttercream atas kek...praktiskan setiap tips yang saya beri ya..
Akhir kata selamat maju jaya buat kesemua student-student saya...semoga anda semua dapat menyumbang ke arah pengembangan produk muslim yang bersih dan diyakini halal...InsyaAllah.....
Info terkini jadual kelas untuk bulan Feb dan March:-

8hb Feb - kelas personal - Cheese cake dan variety tarts - booked
9hb Feb - Kelas personal - Birthday cake dan steam buttercream - booked



19hb Feb - Kelas Personal - Steam buttercream dan CMC Rose Ganache
20hb Feb - Kelas Fondant cupcakes - OPEN
21hb Feb - Kelas Basic cupcakes- OPEN

26hb Feb - Personal Kelas - Sham

MARCH
5hb Mac- Kelas Personal - terbuka kepada sebarang request
6hb Mac- Kelas Personal - Syima Manjung
7hb Mac- Kelas Decorated cookies - OPEN

12hb Mac-Kelas personal - terbuka untuk sebarang request
13hb Mac-Kelas Demo Cheesecake - baked and non baked - OPEN
14hb Mac-Kelas CMC rose ganache - OPEN

19hb Mac- Kelas personal - terbuka untuk sebarang request
20hb Mac - Kelas Basic cupcakes
21hb Mac- Kelas birthday cake- cartoon artwork

26hb Mac- Kelas Personal - terbuka untuk sebarang request
27hb Mac - Kelas Fondant cupcakes
28hb Mac- Kelas Basic cupcakes

..Tarikk -tarikh kelas akan dipinda mengikut permintaan student. Sila hubungi Ana untuk sebarang booking kelas dan pertanyaan ya. Seat anda sah setelah pembayaran deposit untuk kelas diterima.



Monday, 1-Feb-2010 13:24 Email | Share | | Bookmark
Variasi oder...

Strawberries sponge..
hmmm nyummies..
B'berry cheesetart..
View all 7 photos...



Monday, 1-Feb-2010 13:12 Email | Share | | Bookmark
Rose ganache hitam dan purple..

 
 



...Tempahan dari kak yati...untuk majlis pertunangan jirannya...rose ganache dan rose purple dari white choc???...InsyaAllah lepas ni akan lebih meneroka keunikan white choc nie..InsyaAllah juga jika berhasil hasil ujian ini akan ku kongsikan ilmu ini bersama dengan semua bekas student dan bakal student kelas rose ganache...


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net