By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Thursday, 28-Jan-2010 08:50 Email | Share | | Bookmark
Luncheon Treat @ Secret Recipe...

our forty-carrot club..
Datin Kartina- President of the club
junior member- Jihan
View all 9 photos...
...Jumaat lepas, Haniza one of geng club kami kat ofis...bermurah hati belanja kami semua kat Secret Recipe..tqvm Haniza...aku jarang keluar lunch kat luar...asik lunch kat cafe kilang tu jer..tapi hari tu President club dan all the gangs beriya ajak kuar...akhirnya bila dapat lampu ijau dari boss aku..maka aku pun gi la sama join depa..inilah kawan-kawanku yang agak rapat di ofis..kami selalu makan bersama time bekfas, lunch dan juga tea break..kami namakan club geng forty carrot sebab kebanyakkan ahli dah 40- an keatas...kecuali sorang ja paling muda...Jihan ..lambat lagi nk sampai ke angka tu..apa pun memang happening ler lunch hari tuh.....i love you all my lovely frens...



Wednesday, 27-Jan-2010 15:30 Email | Share | | Bookmark
Strawberries cuppies..

 
 
 

..ermmmm segarnya..merahnya....tengok tangkai dan daun pun tau mcm baru petik dari ladang kan...hehehehe



...Salam...tempahan ini datangnya dari Nurfah, TM Kulim..maaf ya Nurfah, ana terlambat update entry tempahan ni..hampir setiap tahun Nurfah menempah cupcakes mau pun kek untuk dihantar ke rumah anak-anak yatim bila tibanya bulan Muharram. Kali ini Nurfah nakkan cuppies strawberries..memang nasib Nurfah agak baik kerana kebetulan dapat Strawberries yang segar-segar dari ladang C4... Terima kasih Nurfah kerana sudi menempah dengan ana..semoga Nurfah dilimpahi rezeki yang mencurah-curah oleh Allah swt...


Tuesday, 26-Jan-2010 01:04 Email | Share | | Bookmark
Savoury Tartlets

 


...Salam semua....kali ni kita tengok tart la pulak ya..asik tengok gambar kek ja kan hehehehe..tart ni dah dua kali dibuat..kelainan sebab intinya dari ikan mackerel...memang sedap...dah lama ingin memcuba tapi tak de masa la pulak..bila ada masa tu cepat-cepat ler mengodak ..kalo tak memang tak jadi punya nanti...yang pasti tak susah membuatnya..kejap je jika kulit tart dah siap...

ok ni resipinya ...

Crust Pastry (unsweetened)

240 g all purpose flour
45 ml cool water
150 g cold butter - diced
pinch of salt

mix flour and salt. rub in the flour and butter to become breadcrumbs
add in cool water and fold till well mix and turn to dough. aside for 15 minutes.
roll out the dough and press into tart mould. poke the base with fork.
bake till done. keep in airtight container will last longer.

Mackerel Filling
1 big can of mackerel sardine - drained and crushed
1/2 big onion - diced or chopped
1/2 inch ginger - finely chopped
enough mayonnaise

sliced red chillies and chopped spring onion for garnishing

mix crushed mackerel, onion and ginger in a heated pan untill the water dessolved. aside to cool.
mix well with mayonnaise before place them into tart shell.


Monday, 25-Jan-2010 01:15 Email | Share | | Bookmark
CMC dan edible cuppies

 
 
 
View all 5 photos...

...Tempahan dari Niza my student, yang baru-baru ni nak belajar cmc rose ganache ni tp kesuntukan masa x sempat nk belajar...tak pa niza nanti bila ada masa kita bertemu kembali ya..

...Tempahan dari Siti- Silterra..menempah kali ketiga dengan ana..kali ni untuk sambutan anniversarynya pula...tahniah siti semoga ikatan perkahwinan kekal hingga ke syurga ya..

..order dari Jafizah, yang bertugas di Balai Bomba Jalan Perak..nak kan kek cmc 2 kg...saja buat bunga rosette besar..terima kasih ya fizah..susah-susah cari umah akak tu sampai terlajak...

..edible cupcakes tempahan dari siti suriani...thanks ya siti, ada rezeki kita jumpa dikelas ya...


Thursday, 21-Jan-2010 16:31 Email | Share | | Bookmark
Kelas cartoon artwork - Kak Syikin dan Niza (Taiping)

 
 
 
View all 6 photos...





...Kelas berlangsung hari Rabu semalam, dihadiri oleh bekas student yg pernah belajar kat Taiping..iaitu Kak Syikin dna juga Haniza...
Niza memang dah lama teringin nak datang belajar kat umah ana..sebab dia nakkan kelas personal..akhirnya pakatan bersama kak syikin merealisasikan impian dia akhirnya...

Mereka berdua belajar dari basic cupcakes hinggalah ke kek brithday cartoon artwork...kelas habis sekitar jam 8 malam..Niza sungguh bertuah kerana sokongan kuat dari suaminya...dah siap minta oven baru tuh...x larat nak tulis panjang-panjang dah..so dari gambar leh tengok sendiri hasil tangan mereka kan..

ok untuk jadual terkini kelas:-...
29hb Januari - kelas personal -booked by Sham
30hb Januari - kelas basic cupcakes -mula 2pm - two more seat
31hb Januari - kelas birthday day - cartoon art work - full

3hb Feb - terbuka utk sebarang kelas personal
4hb Feb - terbuka untuk sebarang kelas personal

8hb Feb - terbuka untuk sebarang kelas personal
9hb Feb- booked by ana IPPT -Kepala Batas

12hb Feb-kelas steam bc - masih ada seat
13hb Feb- kelas cmc rose ganache

20hb feb - kelas fondant - kek hantaran
21hb feb - kelas cupcakes fondant

..Untuk yang dah berminat sila booking date yg diatas ya...sila hubungi ana di talian 01-4741363 ya..thanks..


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net