By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 6-Jun-2010 18:16 Email | Share | | Bookmark
2 tier stacked wedding cake & updates kelas terbaru



Tempahan dari Munir untuk sedaranya...ni kira kek sponsor darinya la..ana buatkan 2 tingkat stacked cakes utk tempahannya kali ni...suka sangat buat teknik stim bc ni..segala problem nak smooth kek dah tak de lepas tau teknik stim ni yg agak senang nak buat...selamat tinggal juga utk fondant yg kadang kala penat nak mengulinya..tapi jika pilihan customer..ana tetap ikut jer kan yg mana pilihan derang..roses pula terlebih banyak buat sebab bc bunga terbancuh banyak..apa pun mmg enjoy buat kek ni...untuk sesiapa yang meminati teknik ni dan ingin mempelajari rahsia membuat stacked ni dan menghasilkan tekstur yg halus dan gebu ini boleh hubungi ana untuk kelas wedding cake seperti ni...satu kelas hanya terhad kepada 3 orang sahaja ya...sila hubungi untuk next class di talian 019-4741363..InsyaAllah anda akan berpuas hati melihat hasil yang cantik ke atas kek anda..teknik membuat bunga rose mekar seperti ini juga akan diajar dikelas nanti.. dan juga sebagai bonus untuk student-student yg join kelas wedding cake ini ana akan hadiahkan secara percuma nozel bunga untuk membuat bunga rose seperti ini. Harapan ana semoga student akan dapat balik dan segera praktis selalu bila dah ada nozel bunga ...
..so jangan lepaskan peluang ni...
ok di sini ada sertakan updates untuk kelas terkini dan juga kelas untuk bulan July

14hb - Kelas 2 tier stacked cake- sesuai untuk wedding cake - stim buttercream method(petang)
15hb - kelas cheese cake -baked and non baked

20hb - kelas birthday cake (pagi)
kelas stim bc 2 tier cake (petang)

27hb - kelas 2 tier stacked cakes - steam bc method

29hb June- terbuka kepada sebarang kelas personal

JULAI

2hb - kelas basic cupcakes/fondant cupcakes
3hb - kelas cmc rose ganache
4hb - kelas steam bc - 2 tier stacked cake

7hb- open to personal kelas
8hb - open to personal kelas

17hb - Gathering alumni ex tudent



30hb julai - kelas cmc rose ganache
31hb julai - kelas steam bc untuk hantaran
1hb Ogos - kelas basic cc/fondant cc

..sila hubungi ana untuk sebarang kelas dan perhatian kepada semua yang ingin belajar. Sila bayar deposit kelas rm 50 untuk setiap kelas. Tujuan saya ambil deposit ini adalah kerana saya nak pastikan yg org booking tu hadir, sebab dah terkena ada orang booking tapi tak datang join kelas..jadi saya terpaksa ambik deposit untuk kelas-kelas selepas ini. Harap maklum ya..terima kasih



Sunday, 6-Jun-2010 17:52 Email | Share | | Bookmark
Baking class

tat coklat- terbaru..
 
fruit salad- jamu niza ...
View all 7 photos...
...Salam semua..kelas baking dihadiri oleh my ex- student..kelas tart - Fakriah, Kak Noriza dan Kak Nomi...kelas kali ni ada tambahan tart coklat marble...tqvm ya..
Kelas baking seterusnya juga dari my ex student Niza..Niza nakkan kelas cream puff, brownies dan juga muffin..untuk sebarang kelas baking sila hubungi ana ditalian 019-4741363 tq..




Monday, 31-May-2010 01:48 Email | Share | | Bookmark
Kelas 2 tier stacked steam buttercream cakes

my lovely student..
hasil syima
Hasil Imin
View all 8 photos...
.........salam semua..bertemu kembali..kali ni kelas dihadiri oleh Imin, tak sangka pulak rupanya Imin rakan sekerja hb masa kat Carrefour..Imin ex- secretary kat sana...kelas mula lewat sikit sebab Imin dan hubby asik bersembang...hehehe dah jumpa rakan lama kan..Imin amik kelas basic cupcakes, cmc rose ganache dan juga sebelah petangnya kelas steam buttercream- 2 tier stacked cake....manakala sebelah petangnya syima pulak join utk kelas stim....syima dari Alma, BM..terima kasih buat keduanya...selamat maju jaya ya....

...bagi anda yang meminati teknik stim buttercream dan juga nak belajar cara membuat 2 tier stacked kek ni boleh hubungi ana untuk next kelas ya...teknik baru utk wedding cake...tak perlu lagi susah-susah nak licinkan bc dah pas belajar method ni...lihat hasil mereka yang halus, mulus dan putih bersih....



..my lovely student Syima dan Imin...






Monday, 31-May-2010 00:40 Email | Share | | Bookmark
Fondant cake/cuppies rose merah & Kek Minnie mouse

minnie mouse for Zahra
 
fondant cc -tempahan kak yati
View all 6 photos...


...Tempahan dari Maria untuk puterinya Zahra yang sambut birthday yg ke 2 tahun..thanks yer Maria kerana memberi sepenuh kepercayaan untuk akak buat kek ni...

...Tempahan dari Kak yati..kak yati ni rajin menempah cuppies fondant..terima kasih berbanyak yer...


...Kek fondant utk majlis perkahwinan cikgu sue...tema gold...bunga dari gold kaler..cikgu sue penah menempah CMC rose ganache untuk majlis tunangnya sebelum ni..tqvm ya dan selamat pengantin baru ya..


Wednesday, 26-May-2010 00:48 Email | Share | | Bookmark
Bridal Figurine

 
 
 
View all 5 photos...
....Salam semua, aku pergi lagi menambahkan ilmu...ilmu dalam membuat bridal figurine..terima kasih to my ex sifu..lynnhassan yang sudi mengajak akak sama ke kelas mamamin ni..agak lama tidak berjumpa lynnhassan..rasanya dekat 2 tahun jugak....nanti bila ada masa akak lepak umah lynn pula ya...
Alhamdullilah kelas berjalan lancar...memang syok belajar dengan mamamin...banyak yg dipelajari..selalunya aku buat figurine main hentam keromo jer...dikelas ni dapat juga bertemu kembali dgn rani dan miza- kenalan baru..
..so nanti next oder for wedding cake leh la tambah pasangan bride dan groom ni...mesti cute kan...InsyaAllah..


...bride dan groom..asal belum letak rambut jadi upin dan ipin...dah letak tu ada la rupa adult kan hehehe..pengantin perempuan ku berleher jinjang...sesuai dgn rambutnya yg panjang mengurai....apa pun memang best kelas mamamin ni...


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net