By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 2-May-2010 23:51 Email | Share | | Bookmark
Cheesecake, CMC, cuppies, Cheesetart/Fruit tart.

tempahan Fara- orange moist cc
tempahan Mahani
tempahan Liyana
View all 14 photos...

..tempahan Fara, gadis yg menuntut di USM Penang utk temannya ..tqvm yer Fara..susah payah ambik cuppies naik motor...

...Tempahan Mahani - 25pcs cc fondant tema pink dan purple..tqvm

...CMC utk hubby tersayang...thanks Liyana.

....Blueberry cheesecake ditempah oleh Syafinaz utk birthday abahnya..tqvm ya..

...tempahan Mira...nakkan merah dan putih....thanks mira..

..50pcs fruit tart...jua tempahan mira..

...marble ciskek- tempahan syahiza..

...tempahan marini juga merah putih...selamat bertunang ya..

..again Pah menempah lagi minggu ni blueberry cistat...tqvm ya Pah..

..tempahan dari Rizal sempena hari anniversary perkahwinan yg ke 7..tahniah rizal..romantisnya rizal yer..katanya tahun ni saya tak nak kasik bunga dah..saya nak suprisekan dengan kek pula..dapat suprisekan wife tepat pukul 12 malam tu...apa pun thankyou Rizal...

tempahan last minit dari cikgu nas...utk kwn adiknya..

...tempahan yg asik tertunda-tunda...akhirnya berjaya juga disiapkan...16pcs molten cupcakes utk en.tunang Alin..tqvm alin...

Quote:
Mashitah - jadual kelas kat entry bawah yer..tq
[img]


Wednesday, 28-Apr-2010 00:34 Email | Share | | Bookmark
Kelas steam bc- hantaran dan updates kelas May

based biru lembut pilihan sue
hasil aiza
hasil Mar...
View all 8 photos...








....Kelas steam BC ni dihadiri oleh my ex -student kak Syam, Sue, Mar dan Aiza(ex customer yang menempah kek wedding steam bc 3 tier tahun lepas)..aiza ambik kesempatan nak belajar bila balik bersalin disini...tqvm semua..walau pun kelas ni bermula terlewat sedikit kerana nak antar tempahan kek wedding...tapi mereka semua sabar menunggu...
....kek ni sesuai untuk hantaran..selain fondant..steam bc adalah pilihan masa kini ...kerana ianya boleh dimakan dan rasanya sedap...dikelas ni student diajar bagaimana membuat buttercream , bagaimana membuat proses steam, tips bagaimana memperolehi tekstur bc yang putih halus, mulus dan licin...membuat bunga mawar/rose dan juga bunga wild flower/5 petal...
...untuk kelas ni juga warna-warna seperti pink dan dan biru di letakkan sebagai base..selain dari warna putih...asik putih jer kan...tapi itulah yang selalu customer nak..untuk kek kawin..banyak yang suka warna putih bersih...
..ok ...jika ada yang meminati teknik steam ni bolehlah hubungi ana ya..untuk berjaya dalam skil ni haruslah rajin membuatnya ya..

...ramai yang bertanya jadual kelas bulan May, maaf ya terlewat nak update sebab banyak benda yang nak diconfirmkan...ok disini ada jadual kelas untuk bulan may...

Quote:
7hb - terbuka kepada sebarang request untuk kelas personal - sila hubungi utk details ya
8hb - Pagi - kelas fondant cupcakes - 9am till selesai
Petang - kelas basic cupcakes - 2.30pm till selesai

12hb -terbuka kepada sebarang request kelas personal
13hb - terbuka kepada sebarang kelas personal

21hb - terbuka kepada sebarang kelas personal
22hb - kelas stim bc
23hb - kelas cmc rose ganache


Wednesday, 28-Apr-2010 00:02 Email | Share | | Bookmark
Wedding cake - steam buttercream

 
 
 
View all 4 photos...



.......Kek steam buttercream ni ditempah oleh Norzakirah, dari Permatang Pasir...kek choc moist.....tqvm ya Kirah..


Tuesday, 27-Apr-2010 23:24 Email | Share | | Bookmark
Tempahan

b'berry cistat
hasil deco Tri..pembantuku..
500pcs plain cuppies..
View all 11 photos...

...b'berry cistat yg ditempah oleh Pah...ok minggu ni Pah menempah lagi...rasanya dah beratus-ratus biji Pah tempah cistat ni...terima kasih Pah kerana menyokong cistat kak zana..

...Tempahan 500pcs plain choc moist cc untuk Kak Zan...tqvm kak zan..

...Carrot walnut ditempah oleh Nas..my ex-student..

...juga edible untuk anaknya...Irfan...

...Choc sponge dilapisi strawberries filling dan fresh cream..ditempah oleh syima...yg rajin menempah last minit hehehe...


Monday, 26-Apr-2010 16:08 Email | Share | | Bookmark
Kelas Basic CC dan Fondant CC

 
 
 
View all 4 photos...





[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net