Want your
own Fotopage?







 


By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 26-Aug-2007 09:34 Email | Share | Bookmark
coklat chip rangup kukis

 
 
 
Ana suka wat kukis ni...sbb kukis ni salah satu feberet my kids. Depa suka sgt makan kukis ni...kira2 all time favourite la. Kalau wat satu adunan esoknya dah leh clear ngan depa.... Biskut ni rangup dan sedap sbb tu budak2 suka Resipi ni dari Kak Liza fp...coklat cip kukis versi geng fp yang lain akan ana cuba selepas nie...tapi bila selalu wat yang Kak Liza punyer resipi...resipi tu dah cam dah masuk lam kepala ni...tak payah refer dah... maybe sbb selalu dok wat kottt..tu yang melekat lam kepala ni

Ni la resipi...thanks to Kak Liza for this recipe . Ana copy and paste jer dari fp beliau.

BISKUT COKLAT CIPS RANGUP

Bahan A
250 g butter
160 g gula halus
1 biji kuning telur
1 s/k esen vanilla

Bahan B [gaul rata]
230 g tepung gandum]
20 g serbuk koko ] ayakkan
100 g coklat cips
50 g white coklat cips [boleh gantikan dgn coklat rice]
50 g badam cincang [roasted]
50 g nestum

Cara
1. Gaulkan butter dan gula sehingga sebati.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau rata.
3. Masukkan bahan B perlahan dan kacaukan dengan senduk kayu.
4. Sudukan adunan kecil2 [besar guli] dalam loyang.
5. Bakar dalam oven yg telah dipanaskan suhu 180'C selama 25 minit atau sehingga masak.
6. Sejukkan dan simpan dalam balang kedap udara.

ok selamat mencuba....

Quote :

Yah : ...jgn sayu sgt...w/pun dok jauh tapi kita semua dekat di hatikan...
Hajar : Yes...memang crispy...ittew kukis...
kamalina : Kukis sepanjang musim...hari2 pun blh wat
kak tun : Rasanya lebih kurang ngan m/lang punya resipi kot...cuma mak lang punya ada oats..sedap gak tu tapi tak penah try lagi..resipi dah cilok nanti nak wat gak. Ye ler...kak liza tu ler...chef cyber fofular
Ida : Tu ler pasal, sbb teruja sgt tgk kukis aka....tu ler ana wat.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net