By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 19-Nov-2007 18:47 Email | Share | Bookmark
Peach Cheese Cake

Peach dalam tin
Mula2 buat base dia
campur buah peach
nak kukus ni...
tara...dah siap..
Ni adalah percubaan kedua Ana wat ciskek. Yg 1st time tu Snickers cheese cake masa besday hubby and Nasreen. Tapi tak sempat snap foto sbb dah dingap terlebih dahulu. Nampaknya cheese cake ni tak menjadi kegemaran anak-anakku , mereka lebih suka kek coklat moist. Kalau beli kat Secret Recipe pun tak abis depa makan . Jadi terpaksalah Ana and hubby jer abiskan. Tapi sik baik my hubby tu kaki makan . Dia makan jer tak kisah....paling-paling dia kata...ana ni selalu buat cheese cake boleh tambah kolesterol ni Tak pa la bang, kalau beli kat SC maunya sebiji RM 60 hinggit. Mahal gilos...bak kata MamaFami.....hehehehehe . Peach Cheese Cake ni Ana try dari resipi MamaFami. Senang bangat....rasa pun sedap....Thanks mama for sharing the lovely recipe . Resipi ni copy and paste jer dari fp beliau...

p/s uwaaa gambor tak leh upload pulakkkk...

PEACH CHEESE CAKE
Preparation time : 1 hour

Ingredients :
Base

20pcs Marie biscuit
150g butter

Filling
2 bars (500g) Philadelphia Cream Cheese
1 cup sugar
1 teaspoon vanilla essence
3 peach halves ~ diced

Method :
Base
1. Crush the biscuit. If you like it fine, then roll using a rolling pin.
2. Add in butter and mix well. Mixture must not be too dry or too wet.
3. Line the tray with aluminium foil. Press the base onto the aluminium foil.
4. Put in the fridge while preparing the filling.
5. Boil the water in the steamer.

Filling
1. Beat Philadelphia Cream Cheese.
2. Add in sugar. If you prefer sweet, you can add more sugar, ex 1 mug instead of 1 cup.
3. Add in vanilla essence. Mix well.
4. Add in the diced peaches.
5. Pour the mixture onto the base.
6. Cover the baking pan with aluminium foil.
7. Steam for 45 minutes.
8. Remove from heat and let it cool. Keep in the fridge for at least 2 hours before cutting. The longer the better.
9. Enjoy!










Quote:
Hajar : Jemput la makam

Nur : Boleh Nur....nnt ana bagi sebiji ciskek ni...tapi kena mai ambil kat umah la...

kamalina : Tu la....ligat sikit lately ni sbb angin tengah gila buat ciskek

Ida isk :

mamasya : Dah ada geng ni....

mamafami : betul tu ma, Thx to empunya resipi nu gak....

masriyah : senang bangat ni Yah...apalagi start la projek tu...

zati : Thx kak zati atas sokonganmu

mamazieza : . Thanks mama

Lee Lin : Cuba la ....

madiha : ciskek mmg sodap bagi tekak kit ala...anak x jalan sangat

kak tun : ada ka hantu peach ni... my emel - suzana_raman@silterra.com


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net