By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 26-Nov-2007 02:24 Email | Share | Bookmark
Spaghetti Meatballs

Spaghetti Meatball
Masa pagi nak bertolak ke Padang Besar tu Ana buat la spaghetti meatballs ni. Spaghetti ni memang menjadi feberet semua orang kat rumah ni. Rasanya kalau ana masak mee pun tak leh habis cepat cam spaghetti ni. Resipi ni dapat dari mamafami heheheh Thanks mama for the simple recipe . You give me a great idea to prepare this . Sebab masak pun banyak maka...boleh la bawa bekal gi Padang Besar tu... Kami makan kat R & R Gurun
Ana ikut tau mamafami punya resipi, siap taruh olive oil lagi...sbb takmo jadi spaghetti melayu.....hehehehe
Meatballs tu beli yang ready made jer...rebus dan campur. Resipi ni copy and paste dari fp beliau.

SPEGETTI SAUCE

Ingredients :

Fresh tomatoes ~ diced
Garlic ~ chopped
1 can of tomato and garlic
a bit of dried oreganum
a bit of dried sweet basil - ana tak bubuh sbb tak de
salt to taste
a bit of sugar
a bit of grated cheddar cheese
a bit of olive oil

Method :

1. Saute garlic in the olive oil till fragrant.
2. Add in chopped tomatoes. Cook till tomatoes are pureed.
3. Pour in the canned tomato and garlic.
4. Stir well and add in the sugar and salt to taste.
5. Add in the dried oreganum and sweet basil.
6. Before turning off the heat, add in some grated cheddar cheese to thicken the sauce.

Quote:
Ida :

mamafami : Meatball tu rebus baru dia jadi kembong...sonang nak telankan tapi jaga2 takut nanti nnt tercekik la pula

kamalina : cam tu kena buat spagetti goreng jer...(ala-ala mee goreng gak tu)

masriyah : cuba la Yah...dok kat obersi tu mmg macam2 pasta ada kan...mesti kalau Yah try boleh jatuh chenta punya

Hajar :Nanti ana gi ronda Bukit Kayu Hitam pula ..nnt leh la singgah umah Hajar...bila nak balik sini?....Try ler buat spagetti ni mesti budak2 suka sebab x pedas...

srsfeqah: lebih kurang la tu...cuma tambah meatballs jer...

mamasya: Try ler mamasya...mesti anak suker tu...

madiha : boleh tukar sos tu ke ala-ala malaysian...x yah buh sos tomato tukar ke cili kisar...jadi gak spagetti melayu...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net