By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 4-Jan-2008 14:28 Email | Share | Bookmark
BEST CHOC MOIST CAKE

Salam semua teman-teman fp yang dikasihi, selamat meyambut tahun baru 2008... lama gak tak update kat fp ni...bukan apa tahun baru ni sibuk banyak gak...bukan sibuk sikit...dengan segala preparation untuk buka sekolah...maklumlah kita ni suka wat last minute punyer preparation...tu la pasal . Nak update masak apa ya...tak de idea la...dok pi jelajah fp geng masak yang lain...dok copy & paste resipi depa jer tapi tak dan nak cuba-cuba pun...
Tapi baru ni ada la kawan order kek untuk dia celebrate new year ngan family dia...rajin sungguh kawanku itu sambut new year...setiap tahun tak penah miss punya...tak tau nak buat kek apa...ana suggest kat dia buat kek coklat moist la...senang semua orang pun suka makan dari kek butter dan sponge tu kan...lalu terhasil lah kek coklat moist yang deconya entah apa-apa... Kek ni dah selalu buat sebenarnya . Kalau dah namanya kek coklat rasanya kaya ngan coklat la ...kena lak ngan topping coklat ganache... Kek ni untuk orang so, tak leh la nak potong-potong. Resipinya....ambik dari fp kak rinnchan ler...thanks ya kak rinn. Jadi usual practice ana copy and paste jer...

The recipe as follows...
BEST CHOC MOIST CAKE
By courtesy of Allrecipe.com

Ingredients :
1 cup margarine - ana guna butter
1 3/4 cup sugar ( I used 1 1/2 cup)
3 eggs
2 1/2 cups multi-purpose flour
6 tblspn unsweetend cocoa powder
1 1/2 teaspn baking soda
1 1/2 cup fresh milk
1 1/2 teaspn vanilla essence
1 teaspn salt

Instructions :
1. Preheat oven to 175 Deg Cel.
2. Grease and line 9x13" pan ( I used 9" round pan)
3. Sift together flour, baking soda, cocoa powder and salt.
4. Cream together margarine and sugar until light and fluffy.
5. Beat in eggs one at a time, then stir in vanilla.
6. Beat in flour alternately with milk, mixing just until incorporated.
7. Pour batter into pan and bake for 40-45 mins. Allow to cool on a wire rack. Garnish as desired.





Quote:
masriyah : deco yg ntah apa-apa tu...

mamafami: betui tu...x leh potong orang punya

Linda: Hello cik puan Linda...kek awak tu lagi la 'class'

zanaz: betui tu...x leh rasa, so tak leh la komen sedap ke tak...stoberi silap posing tu...

zati : Thx

sayasha: nanti ana wat sebiji kita pos kat kak sya...

Daalia: cuba ler....muffin kena tambah tepung sikit lagi kot...

feqah: very simple....kena praktis lagi ni

mamazieza: oho...peminat Datuk Siti ni

Dayang : Salam dayang...thx for coming...amik ler...dpt geng baru ni

lynnhassan: yg x rasa kek coklat lynn lagi

misliha: betui tu kak mis...

ida: dah rasa ker k.ida?

kak tun : ada ke? yatt tu lagi la class deco dia...

Lee Lin : awat masuk tong...rugi woo...stoberi mahai tu...

chepah: cuba la chepah...k.ana tak pandai...

maklang: betui tu maklang

marida: nnt k.ana check k...opp tak jadi la budget lari...neway TQ

roylazim: boleh ler deco merapu tu....

anna: makan kek coklat tak leh ingat nak diet...

dell@may/digitalsyndicate: nak order...jauh sangat tu...

Nur: kek coklat fave kita gak...

Lynn: thx lynn...sudi sms

Hajar: customer kata ok...

Linda: k.ana yg naik berkilo2 ni...gara-gara makan ciskek mu ittew...

mamasya: azam tahun baru nak cuba mcm2 ni...

nabia: takboleh bagi...org punya ni

feqah:...Thx...same to you dear...

Lijas: amboi lijas...baru la ni ko datang bertandang noo...ye dok JB tu kan jauh mak mai Utara i...

zati : ok...ok....coming soon sis

eixora: semoga biz awak bertambah maju...aminnn...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net