By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 6-Apr-2008 06:55 Email | Share | Bookmark
Puding Jagung

 
 
Puding yang selalu Ana wat untuk makan dan juga tempahan dari customer yang request . Resipi dapat dari Mak Ngah Ana. Selalu kalo ada family gathering, Mak Ngah Ana akan buat puding jagung ni, rasa memang sedap tak manis sangat...manis-manis buah jer kata orang sesuai untuk orang-orang yang tak gemar manis...Ana minta resipi ni dari dia....penah tercari-cari resipi puding jagung kat fp kawan-kawan...tapi macam tak dak la pulak .Mungkin tak semua orang suka makan puding ni kot...ke puding ni memang tak susah sangat nak membuatnya..... jadi org tak tempek resipi...
Apa pun pada kawan-kawan yang rasa nak mencuba resipi Mak Ngah Ana ni...silakan...Alhamdullillah dari buat untuk makan dah boleh terima tempahan la pulak untuk puding ni.... Resipinya memang senang bangat masuk lam kepala

PUDING JAGUNG MAK NGAH

Bahan-bahannya:-
1 tin jagung jenis creamy
1 tin susu cair - prefer susu IDEAL(nak wat susu lain pun boleh...tapi jenama ni cam wangi jer puding tu)
3 cawan air
1 1/2 cawan gula pasir
1 1/2 cawan tepung kastad

Cara :-

1. Bancuh semua adunan dulu, sebatikan semua lam periuk.
2. Masak puding dengan menggunakan api yang kecil...hinggalah masak dan kental.
3. Siap untuk masukkan lam talam.
4. Sejukkan lam peti sejuk

Quote:
ta : wahai cik ta...kulim ni cheq dok tang mana?tpt lalu lalang kita haghi-haghi tu ..nanti kita bawa setalam tapi tinggal la jejak...sat gi tang mana lak nak pi tala nanti...
ida: kena pi wat la tu...
ta: ha cam tu la...boleh kita berkenalan....besa la org utara kalo melawak bunyi cam kasaq...tapi tidak kan...terima kasih sudi mai ke fp saya ni dan selamat berkenalan...taman kenari tu tak jauh dari Hi-Tech tu...no tel saya ada kalo senang calling-calling ler...saya suka dapat kawan baru ni...
anna: nak pi antor la ni...tunggu na...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net