By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 7-May-2008 10:40 Email | Share | Bookmark
Multi Grain Bread

...issh rasa lama jugak no tak update pasal masak-masak ni.....nak kata fp bisnes sepenuhnya tak jugak...ada gak acara selingan menu masak yg Ana wat baru-baru ni...tak pa kali ni kita tengok roti pulak instead of tengok cupcakes dan cakes selalu.... . Tapi kalo nak order roti ni pun apa salahnya...boleh ajer hehehehe . Ana suka wat roti ni...roti ni sesuai untuk org yg berpenyakit seperti Diabetes, Hypertension dan Heart problem...dan juga bagus untuk lowerkan segala kolesterol kita...kira-kira ni roti untuk orang yang mementingkan healthy diet la....apa salahnya kan kita tukar menu kita pulak ye....

Ini resipinya ....kalau korang nak cuba ler....

Multi Grain Bread
sumber : kedai bakeri EZbake

(A)
240gm High Protein flour
100 gm multi grain - ni kira bijian2 yg boleh dapat kedai bakeri
30gm brown sugar
4 gm bread improver - Ana tak bubuh sbb tak de, tapi jadi ok jer
14gm instant dry yeast
200 gm cold water

(B)
30 gm butter(scs)

Method
1. Mix A(low speed) for 2 mins. Add B, mix for (speed 3) 15 min. Rest 30 min

2. Put into Pullman bread pan (9" x 4.5"x 4.5").Proof until 80% of loaf tin. Cover. Bake for 30-35min on 180C.






nampak tak grain ni....very healthy punya


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net