By: zana raman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 10-Nov-2008 13:04 Email | Share | Bookmark
Kek Princess buat anakandaku Nasreen...

 
close-up muka princess...
 
 
 
belakang....
nilah rupa gaun doll tu...
dah kene selimut dgn fondant....
final touch-pakai crown...agak senget heheheh
birthday girl dgn princessnya...
nak buat gaun yg berfrill..tapi tak jadi huhuhu...
tak habis lagi mengemas rambut...
kek untuk dear hubby...
decorated cookies...
 
 
...Salam semua pengunjung fpku....maaf fp lama bersawang..tak sempat nak menhapdet PC ku pula meragam gila...diserang virus...tak boleh lama ..sekejap jer pastu dia start nak 'hang' balik...huhuhu...ni la yg sempat ku hapdetkan dulu...kek fondant pertama untuk anakandaku Nasreen yg baru sahaja menyambut hari lahir yg ke 11 baru-baru ni...ada lagi foto sekitar majlis yg belum sempat dimasukkan disini...tunggu ya...
...Bercerita fasal kek ni..Nasreen minta aku buatkan kek doll princess untuknya...dia sangat berminat dgn kek doll ni apabila terlihat di blog-blog dan fotopages...Keterujaannya membuat aku begitu excited untuk melaksanakan segala impiannya...sebagai ibu aku akan cuba untuk merealisasikan segala keinginan anak-anakku..sementelahan pula Nasreen ni bukan jenis anak yg suka meminta-minta sedari kecil...jadi tak sampai hati ku pula untuk menghampakan harapannya...adddehhhhhh...masuk ni dah 3-4 kali aku cuba nak update...asik dok hang jer ni...makin parah nampaknya...tak pa akan menyusul lagi gambar-gambar sekitar majlis tu....

ok bersambung balik kepada cerita kek princess ni...dalam pencarianku untuk mencari ilham kepada kek ni...mataku tertarik kepada kek-kek princess yg dihasilkan oleh kak jun dari cupcakekasih....sangat kreatif dan halus seni tangan kak jun ni...berulang kali aku pergi ke blog, fotopages dan flickr beliau...tak jemu-jemu mata ini memandang hasil seninya...

Keinginan yg kuat untuk bertanya membuatkan aku cuba menghantar sms kepada beliau, walaupun dalam hati ku berkata sudikah dia membalas pertanyaanku nanti..kerana dia tak kenal pun aku ni..sementelahan pula aku faham kesibukkan seorang pendeko kek ni.... namun...syukur Alhamdullilah aku mendapat reply yg cepat dari beliau...dia menyarankan agar aku menghantar emel kepadanya tentang persoalan yg nak aku utarakan...Jutaan terima kasih buat kak jun kerana sudi memberi panduan dan link-link yang berguna sebagai rujukan...bantuan dari kak jun banyak merealisasikan impian untuk kek princess ni... . Semoga kak jun sentiasa dirahmati Allah dan dimurahkan rezeki selalu...

Jutaan terima kasihku jua buat sifuku merangkap teman setia yang tidak pernah jemu-jemu meniupkan semangat untuk aku teruskan minat di dalam bidang ini... kerana adakala dan ketikanya aku merasa "down' dengan bidang ni..(bila berhadapan dgn dugaan dan cabaran)... . terima kasih untuk segalanya temanku Zatidhati...untuk segala panduan dan tips yg diberikan.....jua diatas kesudian ko membalas pertanyaanku walaupun jam hampir 1 pagi hehehehehe...itulah sifuku zatidhati....

Inilah hasilnya yg padaku aku merasa sangat berpuashati.....antara banyak hasil fondant yg ku buat inilah yg padaku terbaik pernah aku hasilkan...walaupun aku tidak pernah menghadiri kelas fondant secara formal....selepas ini aku semakin jatuh cinta kepada dunia ni...bermain dengan fondant dan ising membuatkan aku leka dan tenggelam dalam duniaku sendiri... bukan wang ringgit yg aku kejar...tapi kepuasan ...bagiku Yes ..MONEY IS SOMETHING BUT NOT EVERYTHING....InsyaAllah selagi Allah SWT memberikan izinNya untuk aku teruskan usaha ini..akan aku teruskan bidang ini...biarkan segala sindiran manusia-manusia yg tidak pernah senang hati denganku...ianya tidak pernah menjadi kudis dan nanah buatku...kerana aku pasti setiap makhluk Allah yg berusaha akan akan berikan nikmat itu biarpun adakalanya kita terpaksa berhadapan dgn dugaan...

Nanti sambung entry citer birthday pulak ye....heheheheh










gambar- gambar additional ni dicopy dari fp photographer untuk hari tu http://azmieibra.fotopages.com/
Jadi kepada sesiapa yg berminat nak ambik gambar apa function boleh la contact norazmie ni ya...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net